Klutsjön 2018

Publicerat: 2018-10-06 |

Årets Klutsjöresa blev annorlunda. Förra året fanns det risk att Vorthern Kunto gjorde sin sista jaktsäsong. Det gjorde han visade det sig. Samtidigt fick en av oss tvåbenta förhinder. Istället var vi två entusiastiska fiskare som åkte bort fyra dagar för att fånga den stora bäcköringen.

Borta på myrarna fick vi förra året en av de största öringarna som vi fångat. I år tänkte vi söka oss ännu länmgre ut på myren för ännu större fisk. Den här resan ligger ju all fokus på fisket.

Efter den varma sommaren var vattennivån rejält låg på många håll och det krävdes bra djuphålor för att ens tro på att få någon fisk. Men visst nappade det, även i skogslandet där bäcken inte är lika djup. Men ute i djuphålorna på myrarna fortsätter de större fiskarna att gömma sig och där är fortfarande upp till tre meter djupt på sina håll. Här ute fångade vi några rejäla bjässar.

Vid lunchdags värmde vi några nyfångade i stekpannan över brasan. Livet är gott i de stunderna.

En av dagarna åkte vi bil någon kilometer för att prova lite nya vatten. I den närliggande sjön skulle det finnas aborre och gädda hörde vi i fiskeaffären i Idre. Även om vi var några hundra meter nedströms utloppet i sjön högg den - gäddan! Här högg även aborren på flugan, men öringarna uteblev.

När vi knallade runt stötte vi upp mycket ripor, orrar och tjädrar. Det visade sig vara det bästa fågelåret på väldigt länge. Attans! Men, se det från den ljusa sidan, det handlar ju om hur du tar det. Vi fick rejält med fin öring och vädret var inte ihållande regn utan vi fick allt se solen. Undrar just hur det blir nästa år.

Superfina fångsten.
God morgon.
Djuphålorna är bra fiskeplatser.
Mums!
I djuphålorna ute på myren gömde sig storfisken.
Värmer soppa.
Ville ha öring - fick gädda.
Lunch på väg.
På väg genom den häftigt gamla glesa tallskogen.
Mattias metar.